Olgunlaşmasına Göre Ürünlerimiz 3 Farklı Kısımda Toplanır:
Hafif bir keçi peyniri aroması bırakır, tazeliği ve hafifliği ile tercih edilir.
Peynir Tabağı Sunumunda Kullanılabilecek Tarifler:
• Jon veya Blote peynirlerimiz taze incir, üzüm ile sade olarak ya da tercihe göre incir, çilek ya da vişne reçelleri ile süslenerek servis yapılabilir.
• Blote veya Affine peynirlerimiz fırında rostolandıktan sonra kekik ve bal ya da küp şeklinde kesilmiş kuru yemişler, ceviz ve badem ile süslenerek sunum yapılabilir.
Beyaz ya da mavi penisilin ile süslenmiş olup yarı olgunluğu sayesinde aroması zenginleşmiştir.
Entre Sunumunda Kullanılabilecek Tarifler:
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile kızartarak veya jon peynirimiz ile ısıtılmadan, kızarmış ekmek üzerinde servis yapılan salata.
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile kızartılarak veya jon peynirimiz ile ısıtılmadan büyükçe bir kızarmiş ekmek dilimi üzerinde servis yapılan tapas. (peynir üzerine kekik eklemek suretiyle lezzet arttırılabilir.)
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile yapabileceğiniz domatesli keci peynirli tart.
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile yapabileceğiniz nem. (Arzu edilirse içine pastırma ya da sucuk parçaları küp olarak konulabilir.)
• Jon veya Blote peynirlerimiz ile yapabileceğiniz somonlu ve keçi peynirli carpaccio.
• Jon peynirimiz ile ısıtılmadan jambon veya pastırma içine sarabileceğiniz ya da Blote veya Affine peynirimiz ile kızartarak jambon ya da pastırma içine kürdan yardımı ile sarabileceğiniz gurme sis.
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile yapabileceğiniz keçi peynirli mini pizza.
• Blote veya Affine peynirlerimizi kızartarak yapabileceğiniz keçi peynirli mantar ya da patates dolması.
• Küçük kırmızı dolmalık biber içi Jon peynirimiz ile doldurularak yapılan tapas.
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile yapılabilen krep.
Tam olgunluğa ulaşmış ve sert kabuğunun altında sert fumé aroması yoğunlaşmıştır.
Ana Yemek Sunumunda Kullanılabilecek Tarifler:
• Blote veya Affine peynirlerimiz ile yapılabilen lazanya.
• Jon peynirimiz ile taze olarak ya da Blote veya Affine peynirlerimizin kızartılması ile sunulabilen jambonlu ve mantarlı taglietelle karbonara.
• Jon peynirimiz ile taze olarak ya da Blote veya Affine peynirlerimizin kızartılması ile sunulabilen domatesli ya da fesleğenli risotto.
• Tercihe gore jon, Blote veya Affine peynirimiz ile sunulabilen, halka halinde kesilmiş entrekot.
• Jon peynirimiz ile taze olarak ya da Blote veya Affine peynirlerimizin kızartılması ile sunulabilen, ıspanaklı ve keçi peynirli cannelonis.
• Jon peynirimiz ile taze olarak ya da Blote veya Affine peynirlerimizin kızartılması ile sunulabilen beşamelli, keçi peynirli ravyoli.